Teeme ise…

KOHUPIIMA-KÕRVITSAKOOKI!

Neljapäev on üks neist päevadest, kus tööpäev algab ametlikult kell 14.00, hommikuti on kirjade kirjutamise kõrvalt aega ka omajagu ja külmkapis oli esmaspäevast järele jäänud kaheksandik kõrvitsat ning eilse kuupäevaga kohupiimakreem – sounds like faith, right? Marten veel eile õhtul tegi nalja, kui külmkappi vaatas, et kõlab nagu kõrvitsakooki peab tegema, ent ma tegin naljatades mõtte maha. Samas hommikud on ikka ju õhtust targemad, eksole?

Ja nii ma läksin kööki vaatama, mida sinna sisse veel lisada võiks. Võib öelda, et tegu oli tõelise SOS-koogiga, sest ühtki asja ma ekstra ostnud ei olnud selle jaoks, vaid kõik oli külmkapis ja riiulis olemas, seega üsna lihtne värk jällegi, täpselt nii nagu mulle meeldib.

Valmistamisaeg: 1,5 tundi

Mina kasutasin 19 cm läbimõõduga koogivormi.

Koostisosad:

  • 600g puhastatud kõrvitsat
  • 300g Valio 3%maitsestamata

    kohupiimakreemi

  • 0,5 pakki Philadelphia light toorjuustu
  • 3 muna
  • 2 mandariini
  • 4 viilu musta leiba, Fazer
  • 35g võid
  • 1 spl mett
  • 1 spl suhkrut (kui steviat ei kasuta võid lisada 2-3 spl)
  • 2 tl stevia pulber
  • 3 spl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • kaunistamiseks tuhksuhkur, mandlilaastud

Valmistamine:

  1. Lõika kõrvits tükkideks ja hauta potis vähese veega pehmeks, selleks kulub ca 30 minutit. Umbes 20 min pealt lisa ka supilusikatäis mett, sega ning jäta edasi hauduma.
  2. Samal ajal kui kõrvits haudub lõika leivaviilud tükkideks ning prae pannil krõbedaks. Seejärel purusta leib blenderis leivapuruks. Võid kasutada riivsaia vm, ent kuna minul kodus seda polnud, siis kasutasin leiba – tervislikum ju ka!
  3. Määri koogivormi põhi ja servad võiga ning ülejäänud või sulata. Sega leivapuru ja või omavahel ning seejärel suru see koogivormi põhja ning äärtesse. Kuna võid on pigem vähe, siis tuleb üsna pudenev põhi, ära ehmu…
  4. Järgmisena koori mandariinid ning eemalda sektoritelt säsi ehk jäta ainult sisu alles.
  5. Kui kõrvits on pehme, siis vala vesi ära ning viska kõrvitsatükid blenderisse (pese see ikka pärast leivapuru eemaldamist ära ka eks!), püreesta ühtlaseks. Lisa mandariinide sisu ning püreesta veidi edasi. Segu tuleb üsna koorene!
  6. Sega potis omavahel kõrvitsapüree, kohupiimakreem, toorjuust, suhkur, stevia, jahu ning küpsetuspulber. Seejärel lisa ükshaaval munad ning sega edasi.
  7. Vala segu koogivormi ja voilaa.. aeg on see ahju pista!
  8. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 60 minutit.
  9. Eemalda koogivormi ääred ning kaunista kook tuhksuhkru ja/või mandlilaastudega.
  10. Head nosimist!
image

See pilt on tehtud vahetult enne seda kui oli aeg tööle minna ehk koogi maitsmine pidi kannatama õhtuni. Ega ma enne väga retsepti julgenud jagada ka kui ise proovinud olime ja kell 20.30 tuligi viimaks võimalus… maitse oli muide imeline! Tõesti, väga siidine ja kreemjas kohupiimakook, ütleks, et üks lemmikutest kindlasti. Seega tasus see koogitegu ette võtta küll, sest elukaaslanegi sõi suure isuga ja mõtles juba järgmise kõrvitsa järele minna…

Kuna õhtuks oli kook külm, siis mõtlesin, et peaks midagi ka lisandiks panema, selleks tegin järgmise segu (4 portsu):

  • 3 spl Kreeka jogurtit
  • 2 spl õunamoosi

… ja see oli just nagu kirss tordil!

Proovi järele ja anna kindlasti teada, kuidas maitses. Sõrnikute tagasisidet olen ka omajagu saanud, ilmselgelt lihtsuses peitub võlu, aitäh!

image

 



 

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.