… SÕRNIKUID!
Justnii, meie viimase aja suured lemmikud on paksud kohupiimapannkoogid ehk rahvakeeli sõrnikud. Need imemaitsvad plönnid nõuavad nii vähe aega ja pingutust, ent annavad tagasi nii suure maitseelamuse, et aja-maitse suhe on ülekaalukalt asja väärt. Vali juurde oma lemmiklisand ja ideaalne magustoit või miks mitte magus pearoog on olemas!
Vaja läheb järgmisi koostisosi:
Sõrnikud:
- 3 pakki vanilje RICOTTA kohupiima
- 3 muna
- 100g (täistera) nisujahu
- 3-5 tilka vanilje ekstrakti või vanillisuhkrut
Lisandid:
- maasika toormoos
- õuna (toor)moos
- mustikad
- Kreeka jogurt
- ja muu, mida hing ihaldab..
Enne kui tegemise juurde asume, siis põhjendan ka mõningad valikud. Nimelt olen teinud erineva kohupiimaga neid pakse pannikaid, aga just Ricotta kohupiimaga tehtud sõrnikud tulevad kõige “kohupiimasemad” – selline mõnus tekstuur, pole nagu tavaline paks pannkook. Peale meeldib panna Kreeka jogurtit mistahes toormoosiga. Maasika toormoos on olnud senine lemmik, AGA eile proovisin Pärnus ema tehtud õuna toormoosi (võetud sügavkülmast, sest suhkrut oli ca 5x vähem kui tavalises keedetud moosis) ja see oli IMELINE.
Aga nüüd asja juurde…
Valmistamine:
- Sega kausis kohupiim, jahu ning munad enamvähem ühtlaseks massiks.
- Lisa vajadusel endale meelepärane magusaine (mesi, stevia), sega edasi.
- Proovi ka!
- Lase mehel, sõbrannal, õel ka proovida…
- Kui on okei ja tunned mõnusat vanilje maitset, on segu valmis, vastasel juhul lisa vanilje ekstrakti.
- Aseta pann pliidile ning viska sinna sörts võid.
- Tõsta supilusikaga segu pannile ja vormi ühtlased plönnid.
- Küpseta üheltpoolt kuldpruuniks ning seejärel keera pannilabidaga teistpidi.
- Tõsta valmis sõrnikud kaussi!
Serveerimisel:
- Ehita sõrnikutest kõrge torn!
- Pane peale supilusikatäis Kreeka jogurtit (jah, maitsestamata).
- Lisa juurde ka maitsvad moosid.
- Naudi!